top of page

Klantenloyaliteit

Klantenloyaliteit is een belangrijke drijfveer voor winstgevendheid op lange termijn. Studies tonen aan dat hoe langer de relatie van een klant met een merk is, hoe meer hij of zij in een bepaalde periode zal besteden. Gemiddeld besteden klanten 67% meer in de maanden 31-36 dan in de eerste zes maanden van de merkrelatie. Aanvullend onderzoek toont aan dat een stijging van 5% van de klantenbinding kan leiden tot een stijging van 25% van de winst.

Omdat het behouden van de juiste klanten zo waardevol is voor het eindresultaat, is de churn rate van klanten een van de belangrijkste indicatoren van het totale succes van een merk. Merken met lage churn rates hebben vaak meer herhaalklanten dan die met een hogere gemiddelde churn, en leveren vaak de meer gepersonaliseerde ervaringen die klanten zijn gaan verwachten. Voordat we de churn rate van klanten kunnen meten, moeten we eerst definiëren wat een actieve klant is. Wat een klant als actief kwalificeert, verschilt van merk tot merk en is gebaseerd op factoren zoals de hoeveelheid tijd sinds de laatste aankoop, sinds de laatste e-mail open is, of sinds de laatste interactie op sociale media.


Uw klanten, inclusief bestaande klanten, zijn niet gelijk wat betreft omzet per klant, kosten per acquisitie en andere statistieken.

De customer lifetime value biedt u een schat aan relevante informatie over uw gebruikers en klanten. Hiermee kunt u cruciale vragen beantwoorden zoals:

  • Hoeveel moet ik uitgeven om een ​​klant te krijgen?

  • Hoeveel moet ik investeren om mijn klanten te behouden of terug te winnen?

  • Hoeveel tijd moet mijn verkoopteam besteden aan klantenwerving?

  • Zijn mijn aanbiedingen geschikt voor mijn beste klanten?

Segmenteer uw klanten effectief: met de toepassing van CLV-modellen kunt u zowel profilering als segmentatie aanzienlijk verbeteren. Dat zal u helpen meer aangepaste aanbiedingen te doen en klanten te targeten op basis van hun potentiële waarde.. Hoe meer u weet over uw klanten en hun behoeften, hoe betere aanbiedingen u kunt bieden. Dit helpt om uw klanten langer in een relatie met uw merk te houden.


10 views0 comments
bottom of page